неделя, 7 октомври 2012 г.

Антистареещите ефекти на коластрата

 АНТИСТАРЕЕЩИТЕ ЕФЕКТИ НА КОЛАСТРАТА

"С остаряването на поколението на бейби-бумърите, светът става все повече и повече обсебен от идеята "да останем млади", отбелязва д-р Ланс С. Райт, MD, съосновател на американската холистична медицинска асоциация, член на факултета на Университета на Пенсилвания, и автор на книгата за коластрага : "Здраве от майката  природа -алтернатива за всяко поколение "(Katchell издателство 1998).
"Продуктите за анти-стареене са масови и се закупуват на невероятна скорост. Хората ще харчат хиляди долари за почти всяка операция, сметана, процедура или отвара, която обещава да направи  от тях  да се чувстват и изглеждат на 20 години отново. Ние знаем, че почти всички  тези опити за бутилиране на младост и щастие които се  продават в 30-секунден рекламен клип няма да доведат до резултатите, които наистина искаме и все пак  продължаваме да харчиме нашите пари с надеждата, че следващата бутилка просто може да проработи. Преди да похарчите следващият цент, погледнете какво коластра може да  направи, за да помогне да се върнат назад ръцете на времето. "
Д-р Райт е в целта. Регенеративните ефекти на коластрата обхващат почти всички от структурните клетки на организма. В действителност растежните фактори също подобряват чистата мускулна маса и функцията на имунната система, борбата срещу болестните процеси и помагат на тялото в процесите на възстановяване от заболяване. Това прави коластрата безценна в стремежа да се предотврати преждевременното стареене.

Растежни фактори
Помислете за  Коластрата, като за добавка  с множество витамини и минерали . Но вместо попълване на организма с  витамини и минерали, тази ежедневна добавка попълва запасите на организма с набор от други уникални вещества, известни като растежни фактори. Такива фактори на растежа са епителният растежен фактор (EGF), инсулино-подобен растежен фактор-I и II (IGF-I и IGF-II), трансформиращите растежни фактори А и Б, както и растежният хормон (GH).

При поглъщане през устата, сега е известно, че растежните фактори в коластрата не само защитават организма срещу болести, те стимулират растежа и възстановяването на клетките  и тъканите и ще помогнат за намаляване на щетите, нанесени от болестите и естествения процес на стареене "Всъщност, ние вече знаем - растежните фактори в коластрата стимулират образуването на ДНК, от съществено значение за оцеляването на всяка клетка в тялото ", допълва д-р Райт. Нещо повече, коластрата съдържа седем различни нуклеозиди, които са от ключово значение за подпомагане на растежа на организма и възстановяване на тялото.

Богат източник на хормона на растежа


Една от ключовите ползи от използването на коластра е, че тя е богат източник на хормона на растежа, един от водещите фактори на растежа, който помага на организма за ефективно изгаряне на мазнините, според проучване от отдел "Медицински ендокринологичен" на Университетската клиника по вътрешни болести, "Аахус Домунехоспитал",Дания. Там изследователите откриват, че когато хората са приемали растежен хормон, окислението на мазнините (т.е.изгарянето на мазнините за енергия) е допринесло 71,7% от разхода на енергия на организма, в сравнение със само 48% без прилагане на хормона на растежа. Това ни показва, че намаляването на приема на захар и добавянето на коластрата в ежедневната  програма за хранителни добавки драстично ще подобри способността на организма ви да  премахнете излишната мазнина.

Междувременно,  IGF-1 в коластрата потиска катаболизма (изгарянето на протеините в тялото за енергия), имайки в предвид заключенията на изследователи от катедрата по педиатрия в Университета в Окланд, Нова Зеландия. През 1983 г. бе съобщено, че протеиновата деградация е била потисната специално от коластрата.
Какво ще кажете за отпуснатите мускули, които се появяват заедно с напредване на възрастта? Никой не харесва  отпусната кожа , но такива признаци на стареене, включително влошаване на мускулите, са свързани с намалени нива на растежен хормон и IGF-I, твърдят учени от Катедрата по патология и фармакология, Университета в Гьотеборг,  болницата Салгрен и Хаби-Витрум AБ , Стокхолм, Швеция. Но когато нивото на двата растежни фактори се увеличава в тялото, ние можем да преживеем нов тласък на развитието на растежа на мускулите, добавят те.

Предимствата на растежния хормон и IGF-I бяха показани в експериментално проучване през 1990 г. Напредналата възраст е свързана с намалени нива на двата растежни хормона и IGF-I. Но администрацията на растежен хормон повишава нивата на IGF-I на млади плъхове. С повишаване на IGF-I, намаленото ниво на  протеин при стари плъхове се възстановява, което води до повишаване на мускулната тъкан в нормалните животни, а също и регенерира  мускулната тъкан открили тези изследователи.

"Едно от обясненията за увеличаването на мускулите и намаляване на мазнините е контролът на растежният хормон върху метаболизма на тялото", отбелязва д-р Райт. "Благодарение на този контрол, GH, като стимулира производството на IGF-I, е в състояние да каже на тялото да гори мазнини за гориво. Учените вече знаят, че мускулните клетки съдържат рецептори за IGF-I-и, че всъщност  IGF-I е пратеник на растежния хормон , който стимулира растежа на мускулите  "



 Източник: http://www.bulkcolostrum.com/natural_anti-aging.html
Цена : 89.30 лв
Брой капсули  в опаковка:120

Ако имате въпроси към мен или желаете да направите поръчка моля пишете ми на и-мейл rr_rtrusev@abv.bg или позвънете на тел.0878990017 - Русев

Разгледайте и блога ми за друг прекрасен продукт на фирма "Аквасорс"-коензим Q10 с хром и водорасли -"Коензим Q10 -Чудото за сърцето -какво трябва да знаете за него."
Адресът на блога е : coenzimeq10.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар